Оправдаха окончателно Николай Ненчев по делото за военните униформи

Турската централна банка повиши основната си лихва

Възможни са забавяния на граничните пунктове заради профилактика на информационната система

Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Григор измете Симон от Барселона

Изложба представя България като кино дестинация Симон Варсано е автор на снимките

Данък за колите според газовете Облагането на доходите няма да се променя

Роналдо и Меси вече не са сами

Заемите нараснаха с 555 милиона лева Хората спестиха 2,5 млрд. лв. за година

Фандъкова: Висшето транспортно училище вече обучава 120 машинисти и инженери за третия лъч на метрото

„Ню Имидж България“ купи 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

30-годишна софиянка на съд за два въоръжени обира

Вреден шум мъчи всеки втори софиянец

Протекторат на Кадиев ли е “Младост”?

На митинга се събраха около 200 души, сред тях и Иванчева (русата в средата), които обявиха, че искат референдумът срещу презастрояването да се състои.Снимка Пламен Стоименов

Бившият депутат Георги Кадиев и настоящ лидер на някаква партия, кръстена „Нормална държава” написа във фейсбук, че „Труд” лъже в материала си от 30 март, озаглавен „Измама в подписката за референдума в „Младост”.

„Ако има измама, кметът си отива. Ако няма, район „Младост” съди в. Труд за уронване на престижа”, казва г-н Кадиев. Кметът си отива… Мда! Кадиев сипе заклинания, в качеството си незнайно на какъв, но си струва те да се анализират, за да разберат хората какво всъщност прави той.

От една страна е възможно Кадиев да ползва стилистиката на Британската империя на територията на Индия, докато Лондон е господствал там през XIX век. Тогава империята е управлявала колонията чрез генералгубернатор, назначен от Нейно величество. Ако някой от местните управници не си върши работата, губернаторът го маха!

Добре, ето един такъв въпрос към негово превъзходителство Кадиев: Ако има измама, как ще гарантира, че кметицата Десислава Иванчева ще си отиде? Вероятно има правомощия да я уволни? Едва ли. Вероятно има други средства да я манипулира? Егати „нормалната държава” ни предлага Кадиев.

В такъв случай по-важният въпрос, освен какви щуротии прави кметицата, е – какви са нейните зависимости от Кадиев, щом той може да я оттегли напук на гласовете на хората. Квартал „Младост” протекторат ли е на партията на Кадиев? Тези от „Нормална държава” разпореждат ли се в администрацията на района? Преглеждат ли всички документи, драскат ли по тях? Съветват ли Десислава Иванчева какви решения да взема? Казват ли кой да бъде отстранен от работа?

Уважаеми, Кадиев, каквото и да отговорите, първо се допитайте до служителите в администрацията в „Младост”. Не новите, дошли с Десислава Иванчева. Говорете с малцината, които са останали на постовете си. Знаете ли, че те се страхуват? Пазят се да не погледнат накриво или да покажат, че не са от „гражданите”, чийто глас е единствен и само той трябва да се слуша.

Как се влиза в групата на „предалите каузата” на Иванчева и „За зелен „Младост”? Просто трябва да дадеш съвет, тоест да се опиташ да си свършиш работата. Тази, за която си учил и която си вършил в общината дълги години. Защото, когато г-жа Иванчева връща документи с аргумента „Сложно ми е” (прави го писмено, под тях), трябва да й се обясни. Но щом някой тръгне да й разяснява какво пише, защо го пише, как трябва да се изпълни, защото законът е такъв, най-много да бъде обвинен в незачитане на „гражданското”.

Знаете ли, Кадиев, какво е наказанието за такова нещо? Сменят ти патрона на вратата на кабинета и казват на охраната да не те допуска до сградата. Тоест изхвърлят те от работа и си принуден да си вземеш болнични. Такава е ситуацията с главната архитектка Весела Тасева, със зам.-кмета Иван Лапатов. Подобна участ е надвиснала и над зам.-кмета Никола Вапцаров.

Знаете ли колко хора са се обаждали в редакцията на „Труд” със зов за помощ? Те от години работят в администрацията на „Младост” и казват: „Такова нещо не сме виждали. Хаос, пълен хаос. За сметка на това самочувствието е голямо. Когато се опиташ да обясниш, ти казват:”Гражданите знаят.”

Кои са тези граждани – всички над 100 000 души, живеещи в района? От подписката за референдума, с валидни 8822 подписа, се вижда, че „гражданите” не покриват и 10% от бройката на хората в района.
Знаете ли още, уважаеми Кадиев, че тези от администрацията, потърсили помощ от „Труд”, шепнат по телефона, защото ги е страх. Той се усеща в гласа им. Знаете ли, че се молят да не се споменават имената им – с мотива, че ще загубят работата си.

Знаете ли, г-н Кадиев, че един кмет трябва да се бори не само за интересите на група хора? Г-жа Иванчева е избрана от тези, които спечели в кампанията си с обещания, но от няколко месеца е кмет на целия район „Младост”. Бихте ли й обяснили, че диалогът е формата за решаване на проблеми, а не гонене, преследване заради „предателство” на каузата „повече зеленина”, последвано от явни репресии. Да, репресии!

Знаете ли, Кадиев, че истината винаги излиза наяве? Този път ще се покаже по болезнен начин – с цената на цял столичен район, чиято администрация вече е в хаос, защото работи само в една фалшива посока – „озеленяване и срещу строежите”. А останалите отговорности?

Г-н Кадиев, това не е управление, а откровена глупост. Вие си направете сметка дали искате да участвате. Защото негативи ще има и за вас. Както г-жа Иванчева бе избрана, така и ще си тръгне от „Младост”, след като изтече мандатът й. И вероятно повече няма да чуем за нея. А вие?

Иванчева на протест срещу себе си

Кметицата на „Младост” Десислава Иванчева излезе на протеста, който се проведе снощи пред сградата на местната община. Как така един кмет протестира срещу институцията, която представлява, още е загадка.

На митинга се събраха около 200 души, които обявиха, че искат референдумът срещу презастрояването да се състои.

Данните, представени преди 6 дни от главния архитект на София Здравко Здравков, сочат следното – в район „Младост” плътността на застрояване е 20%, в „Дружба” – 18 на сто, в центъра на София – 45%, в “Бъкстон” – 50% .Тоест „Младост” е сред най-малко застроените квартали. И ще остане такъв въпреки Иванчева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Абе кметицата като протестира да вземе да отговори ще спре ли строежа на турците. Щото те си копат необезпокоявани от протестъри. И май вече са си платили за тоя рахат на гореспоменатите. Не е протекторат това, концесия е.

  2. Не виждам нищо лошо застрояването в Младост да спре. Няма защо да се сравнява с центъра. Има достатъчно място да се строи около София.

    1. Ако имаш купен инвестиционен имот и си си заложил всичко в банката ще видиш мнооого лоши неща, повярвай ми.

  3. Абе вие нормалнили сте? Тези “турци” искат да налеят 100 милиона евра в икономиката на тоя скапан град! Да спират строежите??? Такова жалко и малоумно безумие има само и единствено в кочината България!

  4. И сега какво? Заради кефа на една шепа безделници да се съсипат инвестиции за милиони? Ето това е комунизъм в чист вид – да се забрани на хората да разполагат с частната си собственост! Следва колективизация! Да живее БКП!

  5. тая кметица е глуповато същество и освен да протестира и подскача по градинките за друго не е способна!ще фалира общината с глупостта си,но ще търсим ясичко до стотинка от нея и вече бивш и никога повече депутат Кадиев!

  6. Мръсна шайка протестърчета! Мафиотска групичка за овладяване на всяко кранче в общината. Тежко зависими и тежко некомпетентни!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.