Протестиращи от цялата страна се събират в столицата срещу лошите условия в кучешките приюти и бездействието на БАБХ

приют, кучета

Протестиращи от цялата страна се събират днес срещу лошите условия в кучешките приюти и бездействието на Агенцията по безопасност на храните, предаде БТВ.

Според организатора на протеста Николай Добрев това не е единичен случай, а системно неизпълнение на задълженията на БАБХ.

„От Агенцията са извършени множество проверки в общинските приюти, в които в много редки случаи се констатират някакви нарушения. След повторно нарушение следва повторно предписание, след това трето предписание и никога не се стига до санкции или наказания”, категоричен е Добрев.

По думите му това отношение на БАБХ към проверките в приютите прави условията за живот на животните още по-тежки. „Общинските служители са със самочувствието на безнаказани, никой не им търси сметка за нищо”, каза още Добрев.

Габриела Пападопова от сдружение „На ти с природата” твърди, че са подадени няколко сигнала за проверки към БАБХ, които и към този момент не са проверени. „Единият е подаден още февруари тази година за ситуацията в общинските приюти, но до ден днешен единствената направена проверка е в столичния приют Богров”.

Според служител на БАБХ тези обвинения не отговарят на истината и от Агенцията си вършат съвестно работата.

Коментари

Задължително поле