Протести срещу цените на горивата и високите данъци в Лом и Монтана

Стотици шофьори се вдигнаха в неделя на протести срещу високите цени на горивата в Северозапада и планираните увеличения на „Гражданска отговорност” и данъци.

Над 200 автомобила преминаха в колона през областния град и бензиностанциите в него. Шествието бе охранявано от полиция и нямаше нарушения на обществения ред. Протести срещу цените на дизела и бензина и високите налози за пръв път се организираха и в Лом. Над 100 граждани и шофьори се събраха на центъра на пристанищния град и изразиха недоволството си от непосилните за повечето местни жители цени на горивата. Автомобилно шествие с развети национални знамена запуши кръговото движение край бензиностанция „Лукойл” и блокира достъпа до града от Монтана и София. На мястото имаше и полицейски патрули, които отклоняваха движението. Протестиращите обаче пропускаха автобуси и линейки.

„Няма да спрем, положението вече не се търпи! Безработицата тук е огромна, заплатите са ниски, а цените постоянно растат! Искаме да видим, че има държава, на която плащаме, за да се грижи за гражданите!” заявиха протестиращите, повечето от които бяха млади хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България