Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Протестът на строителите не затруднява движението в София

Строителите протестират мирно в столицата в защита на бранша. До 12 часа на обяд стотици машини и камиони ще бъдат разположени в най-дясното платно на „Цариградско шосе“ на входа на София. В момента не е затруднено движението в районам предаде БНР.

Проверката ни показа, че няма задръстване, различно от ежедневното в тези най-натоварени сутрешни часове, до девет. Камиони и строителна техника са разположени от най ранните сутрешни часове в най дясното платно на „Цариградско шосе“ на влизане в София и ще останат там до 12.

Разстановката, която се вижда от обиколката на мястото на протеста, е че машините са освободили всички спирки, отбивки на пътя, дори надлезите до разклона на летището при булевард „Брюксел“ и няма пречки за останалите участнтици в движението. Всички камиони са със закачени български знамена и надписи, „тъй като не ни чуха, дойдохме да ни видите. Хиляди българи се подписаха в наша подкрепа, искаме да живеем и работим в България. Искаме спокойствие и предвидимост в бранша. Строителите на България не са престъпници. Искаме стриктно спазване на законите и от нас, и от политиците“.

По-късно представители на Българската строителна камара дойдоха в парламента, за да се срещнат с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Целта е да се спре политическото говорене и да се осигури нормална среда за развитие на този бизнес, обясни очакванията си Илиян Терзиев, председател на УС на Камарата на строителите в България.

Ще бъдат поискани и законодателни промени в два закона – за обществените поръчки и за устройството на територията. Основното желание на строителите е най-ниската цена да не бъде водеща при избора на победител в търг.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.