Протест в Русенско заради спирания на тока

Протест срещу системното спиране на тока се проведе тази вечер в Русенско. Жители на град Мартен блокираха за около половин час пътя Русе – Силистра, за да настояват да се сложи край на продължаващия с години проблем, съобщи БТВ. Те са притеснени и от наближаващата зима, тъй като повечето от хората се отопляват на ток.

Хората недоумяват защо всеки месец градът им е в списъка за прекъсване на тока заради ремонти, а резултат няма. Скъпи електроуреди се повреждат непрекъснато.

Последният драстичен случай е от 6 септември. Затова днес над 300 души протестираха, подкрепени и от кмета Димо Тонев, който иска самостоятелна подстанция за града и подмяна на цялата морално остаряла мрежа.

Потърпевш е и областният управител Галин Григоров, който също живее в Мартен. Опита се да успокои хората с добри новини: „За терена, на който ще се постави подстанцията, която ще захранва нашия район. Утре идват, предполагам, че до два дни ще бъде подписан договорът, тук вече са доставени техника, всичко…”.

Според електроразпределителното дружество проблемът ще бъде решен до ноември, когато трябва да е готова новата подстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България