Протест пред френското посолство: Няма да им позволим да забравят какво обещаха за РС Македония (ВИДЕО)

Пред френското посолство в София се проведе протест с искане да бъде защитен българският интерес по казуса с Република Северна Македония. Организаторите твърдят, че има значителни разлики между текста на "френското предложение", одобрено от България, и на документа, предаден от Скопие.

Протестът преминава под наслов "Не предавайте Македония". Според протестиращите основните разлики във френското предложение, предадено на България, и предадено на РСМ са в историческите въпроси – именно най-чувствителните теми.

Александър Александров от организаторите определи френското предложение, одобрено от българския парламент, като "програма минимум".

"Всъщност ние искаме да припомним на нашите евроатлантически партньори, че вдигайки ветото ние сме им гласували доверие, че те ще пазят нашия интерес. И заради това сме тук, за да припомним на ЕС, на НАТО, на всички тези евроатлантически партньори, че ако искат да бъдем техни съюзници, а те – наши, всъщност трябва да се отнесат коректно към тази кауза, която ние защитаваме", каза той.

На огражденията пред френското посолство, поставени от полицията организаторите разлепиха редица снимки и надписи, които според тях показват антибългарските настроения в Скопие.

https://www.facebook.com/bydnibulgari/videos/447549413504923
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България