Професионален отбор загуби с 0:20

Италия потъна от срам заради мач от трета дивизия. „Про Пиаченца“ загуби гостуването на „Кунео“ с 0:20! При това на терена излезе само със седем футболисти – на възраст между 16 и 19 години. По средата на мача се включи още един, който си забравил картотеката. А капитан на странната формация бе капитанът – 18-годишно момче.

Причината за фарса е финансовата криза в „Про Пиаченца“. Клубът не е плащал заплати от август и дължи на футболистите си общо около 500 000 евро. „Про Пиаченца“ вече не участва в някои двубои и бе заплашен, че ще бъде изваден от групата при ново неявяване.

Никога повече не трябва да позволяваме такъв фарс – каза Габриеле Гравина, президент на италианския футбол. - Това е обида за спорта.“

До 10-ата минута резултатът бе 4:0, а почивката дойде при 16:0. От „Кунео“ се осъзнаха и не стигнаха до крайности – само 4 гола през второто полувреме.

В същото време разжалваният капитан на „Интер“ Мауро Икарди отново не бе в групата при 2:1 над „Сампдория“. Причината е, че отказва да подпише нов договор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят