Проф. д-р Иво Петров, пред „Труд”: Озонотерапията намалява смъртността

Проф. Д-р Иво Петров сам се подложи на озонотерапия като профилактика срещу COVID-19 по примера на испанските си колеги.

Критично болни оздравяват

Правят профилактика и на лекарите от първа линия

Чрез озонотерапията се намалява драстично смъртността от COVID-19. Това съобщи пред „Труд” проф. д-р Иво Петров, национален консултант по кардиология.

„Озонотерапията има антиоксидантен и антивирусен ефект и регулира имунитета. Има няколко проучвания, като най-сериозното е от испанските колеги и на базата на него се доказва, че се намалява смъртността на вече интубирани пациенти от 80 процента на 20 процента, като данните ми са от наш колега д-р Милен Бонов, който работи в една от най-добрите клиники в Барселона”, заяви проф. Петров.

В проучването испанските лекари са започнали масово да прилагат озонотерапията в конкретни дози и това е позволило глобалната смъртност на всички критично болни да падне на 8 процента.

„Това е фантастичен резултат. Наред с всички известни противовъзпалителни и антивирусни мерки, в Испания са започнали да прилагат и озонотерапията, с която намаляват смъртността драстично. Озонотерапията вече се прилага профилактично за лекарите, които са на първа линия, които са директно в контакт с пациентите с COVID-19, защото се доказва, че тя има многостранен ефект - въздействие срещу вирусите, има модулиращ ефект относно тази екстремна имунна възпалителна реакция на организма, която наричаме цитокинова буря”, каза още проф. Иво Петров.

 

Италиански опит

97% от пациентите спасени от интубация

Клинични изпитания в Испания и Китай

] В Китай са в ход 4 клинични проучвания с озонотерапия.
В Китай са в ход 4 клинични проучвания с озонотерапия.

36 пациенти с пневмония от COVID-19 са били лекувани с озонотерапия в италианската Университетската болница Santa Marнa della Misericordia в Удине. 97% от тях не са стигнали до интубация след провеждането на манипулациите. Това съобщава испанското издание corresponsables.com.

От там уточняват, че в Китай са в ход 4 клинични проучвания с озонотерапия и временните резултати са много обнадеждаващи, такива се правят и в Испания. Пациентите, които са били пред интубация и с механична вентилация, благодарение на озонотерапията се подобряват до степен, че не се нуждаят от кислород. Това показват резултатите от първото клинично изпитване, проведено в поликлиниката Nuestra Seсora del Rosario в Ибиса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве