Прохазка се чуди на БФС за наказанието

Полузащитникът на „Левски“ Роман Прохазка остана изненадан от наказанието, което получи след двубоя с „Лудогорец“. Словакът ще отсъства от терените в следващите два мача на „сините“, след като при сблъсък с Абел Анисе счупи две ребра на противника.

Съжалявам за тази контузия, не съм го направил умишлено - призна халфът по време на церемонията по награждаване за най-добър футболист на ІІІ кръг. - Искам да му пожелая бързо възстановяване. Не искам да коментирам наказанието. Малко странно е за мен, но го приемам. Неприятно е един месец да не играеш, но аз ще тренирам здраво и може да се върна и по-силен.“

Той призна, че на „Георги Аспарухов“ са направили обстоен анализ на двубоя с „орлите“ въпреки успеха с 1:0: „Направихме разбор след срещата. Видяхме грешките си и знаем, че това е начин, по който трябва да продължи да играем. „Левски“ трябва да може да бие всеки отбор“.

Прохазка допълни, че очаква с нетърпение своя мач №100 с екипа на столичния гранд и обясни, че не мисли за трансфер в момента.

„Имам контракт за още две години. Не знам какво ще стане в бъдеще. Не обичам да казвам големи приказки.“

В същото време интересно изказване направи бившият спортен директор на „Левски“ Георги Иванов.

Истината е, че в момента „Левски“ няма пари да се бори с „Лудогорец“ и да взема качествени футболисти като тях - обясни треньорът на „Черно море“ в интервю за „Диема“. - Затова винаги сме правили компромиси в трансферите, заради парите. Смятам, че направихме добра основа. Това вече е в приоритетите на други хора. Един треньор е щастлив, когато има уважение и от футболисти, и от публика“.

Коментари

Задължително поле