Псевдоеколозите отново атакуват община Банско

Поредната провокация на псевдоеколозите срещу Банско. Тези хора явно вече разбират и от градоустройство. С тези думи кметът на общината Георги Икономов коментира пред „Труд“ твърденията на коалицията „За да остане природа в България“, че на територията на зимния курорт ще се строят още осем квартала с капацитет 40 000 легла. Информацията бе разпространена миналата седмица от обединението, което от години спъва развитието на ски туризма в общината с непрекъснати лъжи и спекулации за унищожаване на Пирин.

„Няма да се строи никъде. Става въпрос за частни парцели, които са вече урбанизирани територии на базата на отделни планове. В момента там ще правим регулация, което е абсолютно нормално. Не може хората да се движат по черни пътища“, обясни Икономов. Той допълни, че е дал указания да се спазват границите на имотите, за да не се навлиза в нови територии, които не са застроени.

„Тези, които пуснаха информацията за застрояването, явно не са прочели нищо и не разбират от нищо“, заяви кметът.

Неговите подчинени от общината доразясниха ситуацията: „Голяма част от направените строежи в курорта не са отразени в действащия кадастър и в регистрите. Ако не се заснемат, това ще доведе до грешки и подвеждане в следващите проекти. Старият план от 1990 г. не отговаря на настъпилите през годините строежи в Банско.“

Местните хора са убедени, че става дума за поредната „зелена“ кампания за очерняне на зимния курорт, който през последните години се превърна в един от най-модерните на Балканите.

Коментари

Задължително поле