ПСЖ наема Айфеловата кула за Неймар

ПСЖ изпрати официална молба за наемане на Айфеловата кула. Клубът от Париж иска да представи Неймар като нов играч на феновете си именно пред най-големия символ на Франция.

Ръководството на ПСЖ вече влезе в контакт с полицията в столицата, която също трябва да се произнесе. Причината е, че през 2013-а по време на празненствата по случай първата спечелена титла след 19 години чакане над 10 000 души излязоха из улиците в Париж, а това доведе до сблъсъци. Купонът бе прекратен, заради бой между привърженици и жандармерия. От ПСЖ не искат това да се повтаря, но желанието им е да направят подобаващо посрещане на Неймар.

По подобен начин през 2012 г. клубът представи Златан Ибрахимович. Шведът позира за първи път с екипа на ПСЖ пред Айфеловата кула.

И докато във Франция текът приготовления около привличането на бразилеца, Неймар и съотборниците му в "Барселона" записаха вълнуваща победа над вечния съперник "Реал" (Мадрид) с 3:2. Мачът се игра в Маями. За последно "Ел Класико" извън Испания имаше през 1982 година, когато "Реал" спечели с 1:0 във Венецуела.

Лионел Меси, Иван Ракитич и Жерард Пике се разписаха за успеха. Неймар се отчете с две асистенции.

"Смених си фланелката с него - призна Серхио Рамос, капитанът на "Реал". - Имам чудесни отношения с Неймар, но дано повече не облече екипа на "Барселона". Така един от проблемите ни ще бъде решен."

Дани Алвеш, бившият съотборник на Неймар на "Ноу Камп", посъветва приятеля си да бъде смел при взимането на решението - "Барселона" или ПСЖ.

"Моят приятел просто иска да бъде щастлив. - каза Алвеш. - Винаги съм му казвал, че светът принадлежи на смелите. Всеки ден говорим, но не за футбол. Решението, което предстои да направи, е важно и трябва да го вземе сам без чуждо влияние. Казах му само да бъде егоист. Клубовете винаги мислят за себе си. Заради това напуснах "Барселона" и „Ювентус“.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят