Психар опожари паркирани автомобили (обзор)

Пожарникарите успели да изгасят пламъците преди автомобилите в квартал “Хиподрума” да бъдат унищожени напълно. Снимка: Булфото

Огнищата в “Хиподрума” са през 30-40 метра

Някои от подпалените коли не са със софийска регистрация

Серия от палежи на автомобили вдигна на крак пожарната и полицията в два квартала на София. Към 0,30 ч. три паркирани коли избухнали в пламъци в “Хиподрума”., а 4 часа по-късно още един в кв. “Гевгелийски”. Огънят се прехвърлил и на спрените в съседство още 6-7 коли.

“Бяхме легнали, но чухме гърмежи и станахме. Обадихме се на 112, но оттам казаха, че вече имат сигнал от квартала. Пожарната пристигна за няколко минути”, разказаха очевидци от “Хиподрума” пред “Труд”.

Трите подпалени автомобила са от среден клас - нито нови, нито скъпи. Местата им са на разстоянието от 30-40 метра. Някои от колите са паркирани по продължение на улицата, а други на широка площадка до ограда на болница за рехабилитация на деца. Залети са били по таваните и предните капаци с гориво и подпалени.

Според неофициална информация от полицията нито един от тримата собственици няма крими досие, не е затънал в дългове, нито пък имал нещо общо с изборите. Те казвали, че нямат разправии със съседи за места за паркиране или по други поводи. Правело впечатление обаче, че няколко от общо от 11-те засегнати автомобили не са със софийска регистрация.

Работи се по основна версия, че автор на палежите в “Хиподрума” е психично болен човек. Засега няма доказателства, че автомобилът в “Гевгелийски” е опожарен от същия извършител.

Коментари

Задължително поле