Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

БЧК: Изгубената край Мальовица жена е починала от травмите си след падане

Птици шпиони в Кресненското дефиле пускат зелените

Пернатите ще са оборудвани с модерна технология

Птици шпиони ще бъдат пуснати в района на Кресненското дефиле, съобщиха от Фонда за дивата флора и фауна (ФДФФ).

Причината е сигнал на друга зелена неправителствена организация – „Зелени Балкани“, че в пролома е била отровена колония белоглави лешояди. Оттам подозират, че птиците са станали жертва на незаконно използвани отрови, чието разпръсване в гората срещу хищници е редовна практика у нас.

„От 12 март екип на ФДФФ, част от проект „Нов живот за лешоядите” LIFE14 NAT /BG/649, стана свидетел на измиране на почти цялата новосъздадена колония белогалви лешояди в района на Кресненското дефиле. Досега има намерени 5 мъртви белоглави лешояди и един в тежко състояние“, съобщават зелените.

Мярката с птиците шпиони ще улесни официалните власти да разкрият къде се хвърлят отровите. Това ще стане благодарение на факта, че въпросните птици ще бъдат оборудвани с модерни GPS устройства, които позволяват по всяко време да се знае тяхното местонахождение.

Самият проект, по който са изпълнители ФДФФ, е по програма LIFE. Средствата, заделени за спасяване на лешоядите по програмата, са 3 483 411 евро, като 2 607 648 от тях са европейско финансиране. Програмата е започнала през 2015 г. и ще продължи до 2022 г. Целта е на територията на страната да се спасят изчезващи птичи видове, сред които са лешоядите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Много жалко за отровените лешояди, но няма да се учудя Зелените сами да са хвърлили отровата. Сега ще искат нови милиони, за да могат да откраднат още пари.

  2. зелените са най-големите мошеници и няма кой да ги спре. в момента броят врабчетата и там едни пари крадат. сега отровиха лешоядите , за да реват пак за пари.те са за затвора , но няма държава. те причиняват вреди и смърт в природата и в обществото.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.