Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Пускат „уикенд винетка“

Освен еднодневни у нас ще бъдат въведени и „уикенд винетки“, след като хартиените стикери бъдат заменени с електронни. Това заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

От ведомството уточниха за „Труд“, че тя ще важи за събота и неделя. Цените на електронните винетки няма да превишават стойностите на настоящите. Моделът на ценообразуване ще бъде по-гъвкав от досегашния, а годишната винетка ще може да е със срок от една година от датата на купуване. Ще има по-голям приход в държавата, която ще печели от липсата на разпечатване, съхранение и разпространение на сегашните хартиени стикери, обясни министърът.

Въвеждането на електронните винетки обаче зависи от успешното стартиране на тол системата у нас, която отново е спряна заради жалби. Според Нанков, процесът по въвеждането й се саботира умишлено от заинтересовани страни, които имат материален интерес да няма такава такса.

По думите му, за да се спечели войната по пътищата, трябва да се спечели войната за тол системата. Процедурата по изграждането й е на финалната права. Има подадени 6 оферти и се очаква решението на компетентните институции по подадените жалби. Ако решението е в полза на възложителя, ще бъде назначена комисия за разглеждане на офертите, уточни министърът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Не разбрах каква е връзката между тол-системата и парчето хартия, което се лепи на стъклото. Същото се отнася и за гражданската, и за техническия преглед. Жалко, че авторката не е попитала.

  2. Как няма да се обжалва процедурата, когато е направена за един единствен участник да спечели, а именно „Националната лотария“

  3. с тази електронна система за винетки, дали някои богопомазани хора ще карат без винетка??

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.