Пуснаха под гаранция задържан за убийството на Дафне Галиция

Малтийската полиция е решила да пусне под гаранция задържан в рамките на разследването на убийството на разследващата журналистка Дафне Галиция, тъй като се нуждае от повече време да го разпита, съобщи днес премиерът на страната Джоузеф Мускат, цитиран от Ройтерс.

„Ако дадена личност бъде отведена в съда, той или тя не може повече да бъдат разпитвани от полицията“, каза той пред журналисти.

Задържаният е бизнесментът Йорген Фенек. Той бе арестуван в сряда призори на борда на яхтата си, малко след като напуснал малтийско пристанище.

Фенек бе пуснат под полицейско наблюдение в четвъртък вечерта. Нито той, нито адвокатът му са правили някакви коментари за ареста, който бе извършен, след като ден по-рано Мускат предложи помилване на заподозрян посредник за смъртта на Галиция, ако даде информация за поръчителя.

Дафне Галиция, една от най-известните разследващи журналистки в Малта, бе взривена в колата си на 16 октомври 2017 г.

Вчера Мускат посочи, че арестът на Фенек не е заради предоставена информация от предполагаемия посредник Мелвин Теума, информира БНР.

Мускат същевременно отхвърли критики на опозиционни политици за решението Фенек да бъде освободен.

„Полицията знае какво прави, те трябва да се съобразяват със закона и да бъдат внимателно да не компрометират разследването“.

Коментари

Задължително поле