Пуснаха срещу парична гаранция механика, прострелял бившата си

Снимка: Архив

Съдът пусна срещу парична гаранция в размер на 5 000 лева, 54-годишния Кирил Атанасов, който на 8 май тази година, стрелял по бившата си жена . Освен това обвинението му бе променено от предумишлено убийство в нанасяне на средна телесна повреда. Пред магистратите Кирил каза, че съжалява за случилото се.

В деня на инцидента, бившата му била на смяна в магазин в Свети Влас. Красивата Лили била на касата, когато Кирил Атанасов се приближил до нея и насочил пистолет в главата й. Стрелял, а след това прострелял и себе си. По-късно стана ясно, че патроните в оръжието са били халосни, а пистолетът сигнален.

Въпреки това прокуратурата повдигна обвинение в опит за предумишлено убийство. В момента на стрелбата, в супермаркета на ул. "Русалка" имало доста хора, които изпаднали в паника от случилото се. В понеделник обаче обвинението срещу Кирил бе променено в "нанасяне на средна телесна повреда".

Кирил и Лили били от Пазарджик, където той имал друго семейство. Дошли в Несебър преди 15 години и се оженили. От връзката им се родил син, който в момента е на 9 години. Месеци преди екшъна обаче Лили се изнесла с детето от семейния дом в Несебър и отишла да живее в Свети Влас. Заговорило се, че там има друга връзка. Въпреки, че се развели, Кирил не можел да преживее раздялата и се подготвял дълго да си отмъсти.

Той е механик по професия и имал златни ръце, разказват местните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право