Путин: Европа трябва да се отнася с уважение към Русия

Европейските страни трябва да се отнасят с уважение към Русия и Беларус, подчерта руският президент Владимир Путин в понеделник на среща с беларуския си колега Александър Лукашенко, съобщават руски медии.

Лукашенко в частност припомни думите си, че бъдещето на Европа е заедно с Русия и Беларус.

"Заедно с Русия, където те имат всичко необходимо. И те имат това, което можем да купим от тях: технологии и така нататък. Какво друго им трябва? Просто трябва да вземем отговорни решения. И трябва да се отнасят към нас с уважение“, добави още Путин.

Руският президент Владимир Путин на среща с президента на Беларус Александър Лукашенко в понеделник обяви планове за обсъждане на много въпроси, включително икономическото сътрудничество и ситуацията в региона.

„Много се радвам, че намерихте време да дойдете и да поговорим за всички въпроси, които планирахме да обсъдим в Самарканд. Тук има много въпроси, те са свързани със ситуацията в региона, но икономическите въпроси са не по-малко важни“, заяви Путин.

Путин смята за странно блокирането на доставките на беларуски торове за световните пазари.

"За съжаление, доставките на беларуски торове за световните пазари все още са блокирани. Това е много странно, защото световните пазари, особено в развиващите се страни, имат остра нужда от този продукт", каза още руският президент на срещата с беларуския си колега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия