Путин: Западът се опита да използва доктрината за правата на човека, за да унищожи суверенитета на страните

Страните от колективния Запад направиха опити да използват доктрината за правата на човека, за да унищожат суверенитета на други държави и да укрепят своето господство, заявява руският президент Владимир Путин в свое обръщение.

„Бих искал да подчертая: съществуващата дълбока криза в областта на правата на човека беше резултат от постоянните опити на страните от колективния Запад да използват доктрината за правата на човека, за да унищожат суверенитета на държавите и да осигурят тяхното господство“, казва руският лидер в приветствието си към участниците в международната конференция в Москва, посветена на 75-ата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека. Текстът беше прочетен от ръководителя на Президентския съвет за развитие на гражданското общество и правата на човека Валери Фадеев, съобщават руски медии.

Путин също така отбелязва, че подробният и конструктивен диалог по темата за правата на човека, който се очаква на конференцията, е много търсен, „тъй като през годините в тази област са се натрупали сериозни противоречия, които изискват внимателен размисъл и разрешаване“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия