Путин изпраща специални части в Сърбия

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин и командващият руската национална гвардия – Росгвардия, Виктор Золотов на среща в Москва, се договориха да проведат съвместно антитерористично учение на специалните части на Сърбия и Русия. То ще се проведе на територията на Сърбия тази есен.

Министър Вулин, който беше на работно посещение в Руската федерация, изтъкна, че Сърбия постига добро сътрудничество с всички служби за сигурност на Русия. Той специално подчерта значението на съвместните учения на Специалното антитерористично звено и жандармерията с националната гвардия - Росгвардия, като се има предвид, че тези подразделения са стълбовете за сигурност на двете страни с богат опит и знания.

„Обменът на опит между елитните звена на двете страни, особено в областта на борбата с тероризма, сигурността на защитените лица, както и публичните събирания с повишен риск за сигурността, е изключително важен за ефективната реакция на членовете на специалните части на двете страни и защитата на сигурността на техните граждани“, каза министър Вулин.

Националната гвардия на Русия - Росгвардия е елитна служба за сигурност, създадена с цел борба с тероризма, екстремизма и организираната престъпност, а също така отговаря за поддържането на обществения ред и защитата на важни държавни съоръжения.

Вулин разговаря с първия заместник-министър на вътрешните работи на Русия Александър Горовой за продължаването на сътрудничеството между двете министерства.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа