Путин нареди изпращането на руски войски в Донбас

Руският президент Владимир Путин възложи на руското външно министерство да установи дипломатически отношения с Донецката и Луганската народни републики, а на руското министерство на отбраната да осигури поддържането на мира на техните територии. 

Това се посочва в текста на указите за признаване на ДНР и ЛНР, подписани тази вечер, които бяха публикувани в официалния правен портал на Руската федерация.

„Министерството на външните работи на Руската федерация ще проведе разговори с донецка страна за установяване на дипломатически отношения и формализира постигнатото споразумение със съответните документи“, се казва в една от точките. 

Освен това указите съдържат клаузи за изготвяне на споразумения с ДНР и ЛНР за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ.

В точка 4 Путин разпорежда изпращането на руски войски в ЛДНР с цел "опазване на мира". "Въоръжените сили на Руската федерация изпълняват мироопазващи функции на територията на Донецката (Луганската) народна република", гласи текстът, който е идентичен в двата указа - за ЛНР и за ДНР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия