Путин нахока US критици на срещата му с Тръмп

Определени сили в САЩ искат да жертват нашите отношения, каза руският лидер

Предупреди НАТО за агресивни стъпки

Руският президент Владимир Путин взе на мушка US критици на двустранната му среща с държавния глава Доналд Тръмп, която се проведе в понеделник в Хелзинки, предаде Би Би Си.

“Определени сили в САЩ са готови с лекота да пожертват руско-американските отношения в хода на вътрешнополитическа борба”, подчерта Путин на среща с руските посланици в Москва. Той уточни, че говори за могъщи и силни кръгове, “които са готови да пробутват на милиони свои граждани трудно смилаеми от нормалната логика истории”. “Такива хора са готови да жертват и интересите на съюзниците си в Европа и в Близкия изток – в Израел..., дори и собствената си национална сигурност,”, посочи още руският лидер.

Коментарът му бе направен по повод многобройните критики към Тръмп, че заел твърде мека позиция спрямо Кремъл на срещата с Путин и не осъдил категорично руската намеса в изборите в САЩ и анексирането на Крим.

Путин отбеляза още, че “Москва ще реагира съразмерно на агресивните стъпки на НАТО, които представляват заплаха за Русия”. И предупреди, че вижда сериозен риск от изостряне на ситуацията в Донбас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят