Путин: Не отричаме, че въоръжението на САЩ е по-голямо, но Русия е по-силна от всеки потенциален агресор

Русия е по-силна от всяка друга държава, която може да я нападне. САЩ имат по-голямо въоръжение, не оспорваме това, но Русия е по-силна от всички "потенциални" агресори.

Това заяви руският президент Владимир Путин на традиционната си пресконференция пред близо 1500 журналисти в Москва.

"Вчера бях изненадан от думите на представители на действащата американска администрация, които не са разбрали ясно моето изказване за мощта на руските въоръжени сили. Пояснявам, Руската федерация е по-силна от всеки възможен потенциален агресор. Това е много важно уточнение", каза президентът на Русия. Путин уточни, че не поставя под съмнение американската ядрена мощ.

"Но защо някои лица от действащата администрация, побързаха да заявят, че тяхната въоръжена мощ е по-голяма. С това никой не спори. Ние не отричаме това. Но ние сме по-силни от всеки потенциален агресор", заяви Владимир Путин.

На въпрос на журналист от американския "Уолстрийт джърнъл" дали е възможно следващата година да има предсрочни президентски избори, Владимир Путин отговори шеговито с въпрос: "В коя държава?". По думите му, предсрочни избори в Русия са възможни, но не биха били целесъобразни.

Владимир Путин вярва, че отношенията с Украйна ще се нормализират. "Вярвам, че рано или късно ще постигнем нормализиране на отношенията с Украйна", каза той.

754824846269428

Основната част от въпросите към руския президент бяха на икономическа, финансова и социална тематика. Путин отбеляза, че бюджетният дефицит е приемлив - 3,7%, а инфлацията е рекордно ниска - 5,5%.

Оръжейният износ на Русия възлиза на 14,5 млрд. долара годишно, отбеляза държавният глава. По думите му, сериозен ръст има и в сферата на информационните технологии, където експортът се оценява на 7 млрд. долара.

На въпрос дали след продажбата на значителна част от "Роснефт" и други крупни руски предприятия ще бъдат сложени на тезгяха, Путин отговори: "Ние продаваме държавни предприятия не защото нямаме пари, а за да подобрим качеството на управлението им".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия