Путин: Орбан пристигна в Москва не само като партньор, но и като председател на Съвета на ЕС (ВИДЕО)

Владимир Путин

Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна в Москва не само като дългогодишен партньор, но и като председател на Съвета на ЕС. Това заяви на срещата руският президент Владимир Путин.

„Уважаеми господин министър-председател, уважаеми колеги, добре дошли в Москва, разбирам, че този път сте пристигнали не само като наш дългогодишен партньор, но и като председател на Европейския съвет“, каза руският лидер.

На 2 юли като глава на такава държава унгарският премиер посети Киев, където се срещна с президента на Украйна Владимир Зеленски. Орбан предложи на Зеленски условия за прекратяване на огъня в Украйна, но той ги отхвърли, съобщиха от кабинета му. Самият унгарски премиер обясни, че представлява европейския континент, чиито интереси са мирът, а това може да се постигне само чрез преговори с Русия. Преди това Киев ги забрани със закон - по решение на Зеленски.

Унгарското правителство многократно е заявявало, че трябва да поддържа отворени каналите за комуникация с Русия, включително за да търси начини за разрешаване на украинската криза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия