Путин пред Оливър Стоун: Страната, която се опита да повлияе на изборите в САЩ, беше Украйна

Снимка: Twitter

Американският режисьор, сценарист и продуцент Оливър Стоун взе ексклузивно интервю от руския президент Владимир Путин в рамките на снимките на „В борбата за Украйна“, чиято премиера е насрочена за 19 юли, съобщава ТАСС.

В нов документален филм, спечелил специален Гран-при на международния филмов фестивал в италианския град Таормина, Стоун говори за това, което се случва в Украйна по време и след Майдана, както и причините за продължителната криза в страната.

Американският режисьор е обсъдил с руския лидер отношението си към политиката, провеждана от украинските власти през последните години, както и инцидента в Керченския проток, уточнява Фокус.

Според Владимир Путин Петро Порошенко загуби изборите през 2019 г., но три години по-рано, през 2016 г., тези представители на американския политически елит, които стояха зад него, бяха победени. „Хилари Клинтън не стана президент на Съединените щати и фалшивите новини за връзките на Доналд Тръмп с Русия са били раздути до невероятен мащаб... А този, който наистина се опита да повлияе на американските избори, беше Украйна“, каза Владимир Путин.

Що се отнася до инцидента в Керченския проток, президентът на Руската федерация е убеден, че всичко е специално планирано от тогавашния украински лидер Петро Порошенко, за да използва провокацията да изостри ситуацията. „Вярвам, че Порошенко искаше да въведе извънредно положение в цялата страна и да отложи изборите. Искаше да запази властта на всяка цена“, сподели Путин.

Коментари

Задължително поле