Путин: Първият разговор с Хелмут Кол ме впечатли много силно, той ми повлия

Президентът на Русия Владимир Путин разказа за своето познанство с бившия германски канцлер Хелмут Кол, за отношенията помежду им и за това с какво той го е впечатлил

„Аз се познавах с него от началото на 90-те години... ние неведнъж сме се срещали по различни поводи, но първият разговор силно ме впечатли, много силно“, отбеляза Путин, цитиран от РИА Новости. „Видях пред себе си дълбок, мислещ човек, който живее не от избори до избори, макар и това за него също да е важно. Но той разсъждаваше в доста далечна перспектива по много логичен, дълбок начин, основавайки се на знания и на своя собствен опит като държавник в една от най-големите европейски страни“, отбеляза руският президент.

Путин призна, че възгледите на Кол за бъдещите отношения между Русия и Германия, между Русия и Европа много са му повлияли. „Те не само много ме впечатлиха, но в някаква степен, в голяма степен промениха моя собствен поглед за тези процеси“, подчерта Путин.

Той уточни, че е бил удивен от откровеността и дълбочината на възгледите на Кол върху международните отношения и в частност върху руско-европейските отношения.

„Моите съболезнования към близките на Хелмут Кол и към германския народ. Много се надява идеите, за които той говореше, които формулира, да се реализират в бъдеще“, допълни Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа