Путин: Русия е на ново ниво в международното военно сътрудничество, благодарение на възможностите си

Снимка: Twitter/Архив

Оръжията на бъдещето започнаха да се вливат в стратегическите ракетни сили, като пример за това са комплексите „Авангард“. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в свое изказване пред Националния център за управление на отбраната, съобава ТАСС.

"През 2019 г. в развитието на въоръжените сили настъпиха много качествени и системни промени. Делът на съвременните оръжия сред ядрените ни системи достигна 82%. Най-новата хиперзвукова ракетна система „Авангард“ започва да се присъединява към стратегическите ни ракетни сили. Това е оръжието на бъдещето", каза Путин.

Предприети са важни стъпки за подобряване на системите за управление и комуникациия, разузнаването и радиоелектронната война. На първо място, това е така поради въвеждането на най-новите технологии в събирането, предаването и обработката на информация, според Путин.

Възможно е да се подобрят и характеристиките и възможностите на системите за управление и контрол на въоръжените сили, твърди държавният глава на Руската Федерация. Стандартните техники за отбрана се заменят с модерни дизайни, включително цифрови и такива, в които се използва изкуствен интелект. Роботизираните системи и безпилотните летателни апарати се въвеждат активно, според Владимир Путин. Войските изпълняват тактически сложни, нестандартни задачи по време на маневри, учения и внезапни проверки.

Руската армия продължава да играе ключова роля за постигането на мир в Сирия, като гарантира запазването на стабилността на тази страна, смята президента.

И благодарение на качествено увеличените си възможности, Русия уверено влиза в ново ниво на международното военно сътрудничество - полетите на самолетите Ту-160 над западната част на Индийския океан бяха извършени от летища в Южна Африка, военни патрули бяха проведени за първи път във въздушното пространство над водите на Източен Китай и Японско море, посочи Путин.

Коментари

Задължително поле