Путин: Русия цени позицията на Германия в поддръжка на проекта "Северен поток 2"

Русия цени високо позицията на Германия в поддръжка на проекта "Северен поток 2". Това заяви руският президент Владимир Путин след разговор с гостуващия му германския канцлер Ангела Меркел, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"В актива на Русия и на Германия има цял набор от големи съвместни проекти в областта на енергетиката. Ние високо ценим отговорната позиция на правителството на Германия в поддръжката на известния на всички вас проект Северен поток 2", заяви Путин.

Tой отбеляза, че не се съмнява, че Русия ще може да дострои "Северен поток 2" самостоятелно и че газопроводът ще заработи, предаде ТАСС.

На обща пресконференция с Путин Меркел изрази надежда, че проектът ще бъде реализиран и заяви, че Германия продължава да го поддържа, допълва ТАСС.

Меркел също така каза, че Берлин отхвърля екстериториалните санкции на САЩ по отношение на "Северен поток 2" и подчерта, че това е търговски проект.

Путин каза още, че газопроводът "Северен поток 2" ще бъде приключен най-късно в началото на 2021 г., предаде Франс прес. "Надявам се, че преди края на годината или най-късно през първото тримесечие на следващата година, работите ще бъдат приключени и газопроводът ще заработи", заяви руският президент.

Коментари

Задължително поле