Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

Путин се контузи по време на тренировка по джудо

Руският президент Владимир Путин се контузи по време на тренировка по джудо в спортния комплекс „Юг-спорт“ в Сочи. 66-годишният Путин изкълчи палеца си в единоборство с олимпийския шампион Беслан Мудранов, съобщава РИА Новости.

Спортистите веднага превързаха пръста на държавния глава и тренировката продължи. Руският президент е майстор на спорта по джудо и самбо, има и черен пояс по карате.

Комплексът „Юг-спорт“ е най-големият в южна Русия. В него се провеждат тренировки по общо 54 летни и зимни видове спорт. От създаването му преди три години там е имало над 100 руски и международни състезания по таекуондо, карате, фехтовка и тенис на маса.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

 1. Нищо му няма,ще се оправи. Не му е за първи път. Все едно фигуристка да падне на леда по време на изпълнение на съчетанието си.

  1. Ех – ОДЪРТЯ путю! ОДЪРТЯЯЯЯ
   Вече дори и ПАДАЩИТЕ САМО КАТО СЕ ИЗКАШЛЯ могат да му „причинят“ травма!
   А и ТОВА ШКЕМБЕ под кимоното издава БАВНОСТ, ТРУДНОСТ, НЕПОДВИЖНОСТ…
   А иначе джудженцето капутчо е НАЙ-НАЙ-НАЙ- ВЕЛИКИЯТ СПОРТИСТ на всички времена…

   Бокс
   10 (1962г.) годишен се записва в боксовата школа в Ленинград. Същата година участва в „първенство“ (муждучилищно), където му ЧУПЯТ НОСА. Веднага след това се ОТКАЗВА ОТ БОКСА и се записва в

   Самбо= САМоотбрана Без Оръжие
   Записва се през 1963 г. През 1973 г. става „майстор на спорта“, след като станал победител в „шампионата“ на Ленинград. (Кавичките са мои защото САМБОто е полицейски вид спорт и всички треньори и първенства се провеждат САМО С РЪКОВОДСТВОТО НА МВР тогава).
   ЛЮБИМИ ПРИЙОМИ:
   1. ХВЪРЛЯНЕ ПРЕЗ ГЪРБА ЧРЕЗ ПРИКЛЯКАНЕ НА КОЛЯНО (Става след като някой ви нападне ОТЗАД (единствено и само отзад), хващате го за двата ръкава на двете му ръце и чрез РЯЗКО ПРИКЛЯКАНЕ НА КОЛЯНО го хвърляте (премятате) пред себе си. Случва се само срещу неопитен съперник. Опитния веднага след захвата отзад ви подсича краката!)
   2. Подсечка (Това в джудото и самбото е нещо елементарно – на всеки ДВУБОЙ противниците се мъчат да направят ЗАХВАТ НА РЪКАВ (или коя да е част от кимоното на противника) и да му РИТНАТ КРАКАТА)
   Веднага след това СЕ ОТКАЗВА ОТ САМБОТО И СЕ ЗАПИСВА В по-безопасното

   ДЖУДО
   През 1974 г. се записва при треньора по джудо Анатолий Рахлин.
   През 1976 г. става шампион на Ленинград по джудо.(Пак повтарям – в СССР по това време с този вид спост се занимават само в МВР или Армията а по същото време Путин вече е в школата на КГБ в Ленинград)
   През 1978 г. става „майстор на спорта“ по джудо.

   Разбира се, че СЛЕД КАТО СТАВА ПРЕЗИДЕНТ – ВСЕКИ, КОЙТО НЕ ГО МЪРЗИ ЗАПОЧВА да „награждава“ путю С КАКВИ ЛИ НЕ „ТИТЛИЧКИ“ също както в анекдота “ На Брежнев ще му правят операция на гърдите. Ще ги разширяват. Няма повече място за медалите му!“
   Та по „ред“:

   ДЖУДО
   През 2005 г. е назначен за ПОЧЕТЕН ПРЕЗИДЕНТ на Европейския Съюз по Джудо
   През 2010 г. получава ПОЧЕТНА ДИПЛОМА на „доктор в областта на джудото“ от ЮЖНОКОРЕЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ЕНИН.

   КАРАТЕ ГОДЗЮ-РЮ
   2010 г. на остров Окинава ПО ВРЕМЕТО НА Г8 на путю му беше „присвоено“ „званието“: 9-ти ДАН (от 10 възможни) ПО КАРАТЕ ГОДЗЮ-РЮ (местното „карате-до“ само за остров Окинава – каратето е с различно наименование и специфична техника на всеки един японски остров – например вадо-рю е на островите вадо) ЧРЕЗ ВРЪЧВАНЕТО НА ПОИМЕНЕН ЧЕРЕН КОЛАН, КИМОНО И УДОСТОВЕРЯВАЩИ „ДИПЛОМИ“!
   Връчи му ги лично Кацюки Фукатоси – председател на Всеяпонската Федерация по Карате със думите: „Въпреки, че Президентът (путю)СЕ ЗАНИМАВА С ДЖУДО, А НЕ С КАРАТЕ, ръководството на Японската Федерация по Карате е решило ПО ТОЗИ НАЧИН ДА ОТБЕЛЕЖИ НЕГОВИЯ ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО И ПРОПАГАНДАТА на ИЗТОЧНИТЕ ЕДИНОБОРСТВА!“

   ДЖУДО
   През 2012 г. (октомври) ПОЛУЧАВА 8-ми ДАН по джудо във връзка с НАВЪРШВАНЕТО НА 60 години. 8-мия дан му е ВРЪЧЕН лично от президента на Международаната Федерация по Джудо – Мариус Визер
   СЪАВТОР е на публикацията „Учим се на джудо с Владимир Путин“.

   ТАЙКУОНДО
   2013г. (ноември) му беше връчено „званието“ ПОЧЕТЕН 9-ти ДАН ПО Тайкуондо. „Званието“ му беше връчено лично от Президента на Световната Федерация по Тайкуондо – Чу Чхон Вон във вид на ЧЕРЕН ПОЯС + ДИПЛОМА!
   „Обяснението“ беше (цитирам): „Защото почетния черен колан 9-ти дан ВЛАДЕЯТ ПРЕЗИДЕНТИТЕ И ЛИДЕРИТЕ НА САЩ, Индонезия, Хондурас, Испания, Хърватска и Пакистан!“

   КАРАТЕ КИОКУШИНКАЙ
   2014 г. председателят на Международната организация по Карате-до КИОКУШИНКАЙ – Хацао Рояма НАГРАДИ путю с 8-ми ДАН по киокушинкай.
   За отбелязване е, че още през 2001 г. (едва „седнал на трона) Хацао Рояма (тогава шампион на Япония и СРЕБЪРЕН ПРИЗьОР на ПЪРВОТО АБСОЛЮТНО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО по киокушинкай и АВТОР НА „ФИРМЕНИЯ УДАР“ на тоба карате – КЕКУСИН) ВРЪЧИ на путю ПОЧЕТЕН ЧЕРЕН ПОЯС И МАЙСТОРСКА СТЕПЕН 5-ти ДАН по киокушинкай.
   През 2009 г. пак същият връчи на путю ЧЕРЕН ПОЯС 7-ми ДАН!

   ПЛУВАНЕ
   През същата 2014 г. путю бе награден и с ОРДЕН на МЕЖДУНАРОДНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ПЛАВАНЕ (FINA= Fédération Internationale de Natation) поради:
   „поддръжка на мероприятията под егидата на организацията и повишаване ролята на водните спортове.“ И защото орденът се връчва на ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ГЛАВИ И ДРУГИ ВИСОКОПОСТАВЕНИ ЛИЦА за заслугите им в развитието на световния воден спорт!

   ХОКЕЙ
   Ако се вярва на самия ЛИЧЕН сайт на путю:
   putin.kremlin.ru/interests
   то до 2011 г. путю ВЪОБЩЕ НЕ Е МОЖЕЛ И ДА СТЪПИ НА КЪНКИ!Затова пък през
   2014г. (май) по време на провеждането на 3-тия Всеруски Фестивал на Нощната Хокейна Лига – путю „заби“ 6 (словом: ШЕСТ) шайби в състава на „ЗВЕЗДИТЕ НА НХЛ“!!!

   За останалите му „достижения“ като
   РАФТИНГ
   БДМИНТОН
   СКИ
   и т.н. включително и „ТРЕНьОРСКАТА МУ ДЕЙНОСТ“
   ОТКАЗВАМ ДА ПИША!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.