Путин с визита в Китай - първата след инаугурацията му

Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин ще посети Китай на 16 и 17 май по покана на китайския президент Си Дзинпин, съобщиха от Кремъл. Лидерите на двете страни ще обсъдят подробно цял набор от въпроси на всестранното партньорство и стратегическото сътрудничество, ще определят основните насоки за по-нататъшното развитие на руско-китайското практическо сътрудничество, а също така ще обменят подробно мнения по най-актуалните международни и регионални проблеми, съобщава Интерфакс.
След разговорите се предвижда съвместно изявление на двамата президенти и подписване на поредица от двустранни документи.

Путин и Си ще присъстват на гала вечеря по повод 75-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения на страните си.

Програмата на посещението на руския президент включва и среща с китайския премиер Ли Цян, като теми на разговор ще бъдат въпроси на двустранното сътрудничество в търговско-икономическата и хуманитарната сфера, съобщават от Кремъл.

Визитата в Китай ще бъде първото посещение на Путин в друга страна, след като той положи клетва на 7 май и започна своя пети мандат като президент на Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия