Пшеницата – перфектната хронична отрова

Според кардиолога Уилям Дейвис, който е автор на книга за най-популярното зърно в света, съвременната пшеница е „перфектната хронична отрова“. Дейвис казва, че пшеницата, която ядем сега, не е същата като тази на нашите баби: „Това е високо 18-инчово растение, създадено чрез генетични изследвания през 60-те и 70-те години на миналия век“, казва Дейвис пред CBS This Morning.

„В това зрънце има много неща, за които никой не ви казва. Например, има нов протеин, наречен глиадин. Не е глутен. Сега не говоря на тези, които имат непоносимост към глутен и целиакия (заболяване). Казвам това на всички, защото всеки е изложен на протеина глиадин, който е опиат. Той се свързва с опиатните рецептори в мозъка и стимулира апетита."

Запитан дали селскостопанското производство може да се върне към зърното, което е произвеждано преди, Дейвис казва, че е възможно, но не е икономически изгодно, тъй като тази пшеница дава по-малко добиви от същата площ. Въпреки това, според кардиолога, започва тенденция за отказ от консумацията на пшеницата, след което хората губят значително тегло.

„Ако трима души са загубили няколко килограма, това е страхотно“, казва той. „Но виждаме стотици хиляди хора да губят 15, 40, 70 килограма. Диабетиците значително подобряват състоянието си и при някои дори болестта изчезва; Страдащите от артрит изпитват сериозно облекчение. Хората спират да получават тумори на краката, киселинен рефлукс, синдром на раздразнените черва, депресия и т.н.“

За да се избягва консумацията на храни, съдържащи пшеница, Дейвис съветва да се яде „истинска храна“ – авокадо, маслини, зехтин, месо, зеленчуци. „Но не и зърно. Когато казвам зърно, имам предвид пшеница, защото над 90 процента от цялото зърно е пшеница, а не, да речем, ечемик или лен.“

Д-р Дейвис казва, че всички алтернативи на замяната на смлените зърна с пълнозърнести храни, които се предполага, че са здравословни, са като да замените цигарите без филтър с цигари с филтър и да вярвате, че това е полезно. Това е логиката на храненето, която по своята същност е порочна. Ами ако вдигнем малко залозите и кажем, нека елиминираме цялото зърно, какво ще стане тогава? Кардиологът е убеден, че това ще доведе не само подобряване на здравето, но и трансформация в здравеопазването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения