На 21 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 21.11.2019

Доналд Туск е новият председател на ЕНП

Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката за F-16

Бойко Борисов е благодарил на Манфред Вебер за призива му да се свали мониторинга върху България

Москва върнала на Украйна повредени кораби

Борисов: С Ангела Меркел вярваме, че ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС

Премиерът Борисов е поканил Себастиан Курц в България

Свалките пречат на успеха в тениса

5 години плащаме за отнето предимство Цената на „Гражданска” ще нарасне с 240% за няколко бири

БАБХ изтегли от пазара пушена скумрия и домашен свински суджук заради листерия

Дервиши се завихрят в НДК „Сема” - ритуал и спектакъл в едно

Под земята печатат нови паспорти До края на годината се разбира кой ще прави картите с чип

Признаване на разходи за служебен автомобил

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 ноември 2019

Първата у нас застрахователна катедра разширява партньорствата си с бизнеса Ректорът на Стопанската академия в Свищов подписа договор за сътрудничество с водеща компания

Първата в България застрахователна катедра – катедра „Застраховане и социално дело” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, разширява партньорствата си с бизнеса, целящи ефективна професионална реализация на младите хора в застрахователната практика. Ректорът на висшето училище доц. д-р Иван Марчевки и ръководителят на катедрата – доц. д-р Румен Ерусалимов, подписаха договор за партньорство и сътрудничество с водеща компания.

Двете институции ще си сътрудничат за осъществяване на по-близка връзка между работодателите и младите специалисти, които подготвя застрахователната катедра в Свищов. Целта е и осъществяване на активен обмен на опит, научни кадри и лекторски състав за реализация на конкретни проекти в интерес на бизнеса и на образователните цели на катедрата и свищовския ВУЗ.

Договорено е провеждане на следдипломно обучение, специализация и допълнителна квалификация на служителите на застрахователната компания. Планира се още организиране и провеждане на съвместни научнопрактически конференции, кръгли маси и семинари, студентски и ученически състезания, обсъждания на проекти на нормативни документи в областта на застраховането. Особено важно за катедра ЗСД и за Стопанска академия е намерението за бъдещо съвместно обсъждане с дружеството на учебните планове и програми, с цел те да бъдат актуализирани съобразно потребностите на практиката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.