Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 20 март 2019 г.

Откриват новите санирани блокове в Благоевград

Възрастен мъж изпадна в мозъчна смърт и стана донор на черен дроб

Трудната бременност на Джесика Симпсън

Поощряват младите хора да стават родители по-рано

ЕС прие извънредни мерки при Брекзит без споразумение

Насрочват до месец делото за убийството на Виктория Маринова

Съдят интернационално трио наркоградинари

Асен Гагаузов, БСП-Сливен: Обвързваме евентуалното спечелване на евроизборите с предсрочни избори за НС

Дневници на първите законотворци показват във Велико Търново навръх 22 март С богата програма Читалище „Надежда – 1869“ чества своята 150-годишнина

Строят хеликоптерна площадка край Симитли по трасето на АМ „Струма“ Подписани са договорите за надзор при изграждането на тунел Железница

Цветанов за новата си имотна сделка: Доплатих 100 хил. лв. за 39 кв. м повече в същия район

39 хиляди семейства, чиито деца не ходят на училище, са санкционирани

Медиците от Спешна помощ в Русе оттеглят заявленията си за напускане

Христина Шопова: Фестивалът “Blagoevgrad Blues&Jazz”е уникален, съчетава блус и джаз

Първа лига №1 по текучество в Европа

Българската Първа професионална лига е лидер в Европа по текучество на футболисти за 2016 г. Това установи анализ на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory), обхванал 31 от първенствата на Стария континент.

Според публикацията в сайта на обсерваторията 63,9% от играчите в елита на България са дошли в отборите си след 1 януари 2016 г. По този показател Първа лига няма конкуренция. Втори в класацията е първенството на Кипър с 0,5 процента по-малко, а трети е Сърбия с показател 62,7 %.

Видимо е, че на изток текучеството на играчите е в пъти по-голямо от водещите първенства в Западна Европа. Така например в Англия процентът е едва 37,8 %, а в Германия дори е по-малък – 36,3%. А с най-ниски показатели по темата е Австрия с 30,9.

Изследването показва, че Първа лига търпи деградация спрямо предходната година. В предишното изследване тогавашната „А“ група бе втора с 55,4% текучество на футболисти за сметка на лидера Кипър (58,8).

Само преди няколко седмици проучване на „Труд“ показа, че Първа лига е на второ място в цяла Европа по треньорски рокади за настоящия сезон. Тогава за 10 кръга бяха сменени 7 наставници, а по този показател родният футбол изоставаше единствено от Босна и Херцеговина (8). Впоследствие от елита ни си тръгнаха още двама треньори – чужденците Люпко Петрович и Александър Тарханов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.