В края на февруари приключва изследването на сградата за нова детска болница

Осъдиха мъж за измами при продажба на жилище

Почина дългогодишен шеф на РПУ Слънчев бряг, топполицаят Стайко Манев

Строят автомагистрала по Е-79 от Видин до Монтана

Част от тавана на метростанция „Западен парк” падна (СНИМКИ) Няма пострадали хора

Поставиха 725 нови контейнери в половин Шумен

435 нови медици се дипломираха днес (СНИМКИ)

„Милан“ проучва Кирил Десподов

Потомка на търновски търговци направи ценно дарение на Историческия музей в Габрово Музеят получи мостра от плат, произвеждан от фабрика „Принц Кирил” АД

Мобилизация в Детското отделение на болницата в Горна Оряховица заради грипа

МРРБ започна проверка на обекта за дублиращо аварийно водоснабдяване в Хасково

Декларация от Национално сдружение на частните болници в България: И вие ли мислите така?

БДЖ пуска допълнителни места във влаковете за фестивала „Сурва“

Разследват смъртта на работник в пункт за скрап

Нено Димов: Нямаме притеснения, свързани с прогнозата за времето

Първа среща с безвъзмездните строители на къщи в Хитрино

11 къщи ще бъдат изградени без пари в Хитрино от Камарата на строителите, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране от София и Шумен, и представители на 10 строителни фирми от страната. Във вторник те пристигнаха в Шумен, за да започнат организация за бъдещото строителство. Домакин беше кметът на града Любомир Христов. „Тази първа среща се провежда на наша територия и аз също ще съдействам с каквото мога, но основната роля трябва да бъде на кмета на община Хитрино г-н Нуридин Исмаил“, каза шуменският градоначалник.

От проведените разговори е ясно, че строителите и инженерите проектанти ще изработят безвъзмездно проекти за три типа квадратури – проекти за малки, средни и големи къщи. Освен жилищните сгради ще бъдат възстановени и съборените селскостопански постройки. Ще бъдат ремонтирани също и пострадалите и частично увредени домове в останалата част на селото със събраните от дарения средства и с помощта на браншовите камари.

Най-важното е хората да ни предоставят нотариалните си актове, да имаме актуални кадастрални скици, за да можем да направим визите за проектиране, което ще бъде основание и за проектиране на сградите, обясниха на срещата инж. Иван Каралеев и инж. Николай Станков.
От името на жителите си кметът на Хитрино Исмаил благодари за адекватната реакция на държавата, която направи много и лично на министър-председателя Бойко Борисов, „който беше с нас в пет от десетте дни, които изминаха“. Благодари и на държавните институции, които си свършиха работата по най-добрия начин.

Пое ангажимент местната власт да поеме организацията по разчистването и подготовката, определянето на временна площадка за струпване на строителните отпадъци, така че по възможно най-бързия начин да се подготвят терените за строителството.
Следващата среща между строители, проектанти, местната влас и хората от селото ще бъде на 4 януари в Хитрино.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.