Политолог: Управляващите в Полша са виновни за атмосферата, довела до убийството на кмета на Гданск

Съветник на Белия дом отхвърли информациите за пробив в търговските преговори с Китай

Министър Петя Аврамова: Изграждането на магистрала „Хемус“ е необратим процес

Две катастрофи с луксозни автомобили на столичния бул. „България“

Снимка на яйце детронира Кайли Дженър в инстаграм

Реставрираха второ знаково сграфито пано във Велико Търново Монументалната творба е на Григор Спиридонов от 1974 година

Пожар обхвана три къщи в центъра на Габрово

Над 2 мил. протестиращи ще залеят утре Атина

Сградата на Община Стара Загора ще бъде санирана с европейски средства

Жесток побой заради неприличен жест на оживен булевард във Варна

Интензивен е трафикът на „Капитан Андреево“

Иманяри два века търсят златото на Вълчан воевода Край Ропотамо лилиите не са единственото съкровище

Ало-измамници примамват с обещания за интервю по телевизията

И италианският град Матера става официално Европейска столица на културата

Пентагонът: Две трети от военните съоръжения в САЩ са застрашени от климатичните промени

Първите прегледи в Харманли – няма зарази сред чужденците

Снимка: Архив

При днешните медицински прегледи на първите около 80 настанени в РПЦ – Харманли мигранти не са установени епидемично рискови заболявания. Това съобщи директорът на РЗИ – Хасково д-р Соня Димитрова.

„Малко преди обяд днес започна разпореденият в началото на седмицата пълен медицински скрининг на пребиваващите в центъра над 3000 търсещи хуманитарна закрила. Случай на краста е единственото кожно заболяване, което е било установено досега от специалистите,” уточни д-р Димитрова, цитирана от БТВ.

Тя призна, че е приятно изненадана от добрия прием на инциативата, като мигрантите са се самоорганизирали, за да улеснят процедурите.

Назначени са били няколко рентгенографии на бял дроб за изключване на по-сериозни болести на дихателната система.

„Нововъзникнали болести на практика няма , има пациенти с хронични заболявания, но, не сериозни. Дравнително често, но не  толкова, каквото беше предварителното ми впечатление, са тези кожни пиодермии, които не са нищо особено”, посочи зам.-директорът на Александровска болница д-р Димитър Буланов.

Междувременно щетите от бунта се отстраняват, а хората в Харманли вече открито говорят, че навременно изпращане на лекари в лагера е щяло да предотврати сблъсъците.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Не ни занимавайте с глупости. България си има достатъчно тежки проблеми и болни хора, за да се харчат пари за здраве за случайни пришълци. За голяма част от болните българи няма пари за лечение и лекарства. Експулсират се в родините им и там техните медици се грижат за тях. Каква наглост и какво слабо антибългарско ръководство..Мн по-страшни са от “комунетата“, които пазеха границата на Родина като зениците на очите си.. И се действа БЪРЗО. Това прушителство е аут и всички антибългарски решения, които е взело се АНУЛИРАТ ВЕДНАГА. И защо не са още в затвора? Дава се мнооого лош пример на всички престъпници И престъпността се издига в държавна политика…срам за България

  2. Именно, това са пари, предоставени именно за тези цели от ЕС. А защо не са използувани по предназначение, това е въпросът …

  3. Как защо ? Защото както и при европроектите и фондовете: краде се яко братко . ЕС отпуска милион от който само четвърт е по предназначение . Другата по-голямата част по разни джобове отгоре надолу по позната схема. Значи някой има интерес да вдига бунтове отвреме навреме за да идват свежите парички от ЕС.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.