Пътна полиция в готовност за голямото преселение преди великденските празници

Пътна полиция е в готовност за предстоящите великденски празници, съобщи на брифинг инспектор Мария Ботева от отдел „Пътната полиция“ към ГД „Национална полиция“.

"Основният наплив от автомобили очакваме около 14.00 ч., утре също се очаква голям поток от коли" каза тя и посочи, че служителите на „Пътна полиция“ са в готовност да създадат необходимата организация да подпомогнат излизането от столицата по всички магистрали и първокласни пътища.

„Утре се очаква голям поток от автомобили. От 10.00 ч. сме в готовност да подпомогнем движението във всички участъци. Подобна организация се очаква и в понеделник“, коментира тя.

От 16.00 ч. днес ще бъде спряно и движението на тирове по магистралите. По първокласните пътища, които са в ремонт, както е към Владая, са осигурени две ленти за напускащите столицата.

„Ако видим, че има колони по магистралите да не навлизаме в аварийните ленти“, призова Ботева. „Заемайки аварийните ленти възпрепятстваме достъпа на органите до това място, да реагират и да помогнат на нуждаещите се“, добави тя.

От полицията съобщиха, че са извършени проверки на църкви, манастири и места, където ще се проведат служби с цел предотвратяване на инциденти по време на празниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България