„Пътна полиция”: Катастрофите в страната до момента са около 50

Снимка: Архив

„Инцидентите до момента са около 50 като най-радостната новина, че нямаме сериозно пострадали, няма загинали хора при тези инциденти. Това каза на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.

„През нощта падна леден дъжд, впоследствие на който станаха доста неприятни инциденти. Наблюдавахме повече инциденти в Западна България. Катастрофата на магистрала „Тракия“, която знаете, на Северната скоростна тангента също се случиха някои инциденти, в следствие на заледяванията на пътищата“, каза той.

„На „Тракия“ движението беше изключително затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, така че да не се случат повече такива инциденти. Бяха спрени тежките товарни автомобили на Пазарджик, Пловдив, с което бяха ангажирани много служители. Но се справихме със ситуацията. Току-що получихме информация, че движението се възстановява поетапно“, обясни инспекторът. Той допълни, че може би най-натоварено е около София.

„На Благоевград имахме случай, на АМ „Струма“ два отделни инцидента с обърнати тежки камиони. Там също няма пострадали тежко. Но неприятното в тези ситуации е, че е нужно много време да се извади тази техника, спира се движението по пътищата, което създава трудности за останалите участници“, каза Близнаков. Инспекторът подчерта, че навсякъде са били увеличени екипите.

„25 автомобила са изведени в 4 часа сутринта да обработват трасето на АМ "Тракия", когато температурата е - 6 градуса и започва да вали леден дъжд”, посочи Румен Сачандиск, директор на ОПУ-София.

„Междувременно се случи верижна катастрофа, която затрудни работата на екипите. С цел овладяване на ситуацията бе определен алтернативен маршрут за движение и бе спряно бяха спрени товарните автомобили в областите Пловдив и Пазарджик”, обясни още той.

Коментари

Задължително поле