Американски изтребители прогониха руски военни самолети далеч от бреговете на Аляска

Президентът Радев: Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин Държавният глава връчи президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий" на СБЖ

Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Графа и жена му на фестивала в Кан (СНИМКИ)

7 дрехи, които правят фигурата пълна

Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Условна присъда и пробация за деца наркопласьори

БАБХ: Няма халогенирани разтворители в зехтина на българския пазар

Издирват ромски съкровища в Северозапада и отвъд Дунав

Пътуваме повече в Германия, по-малко в Русия Най-посещаваната от българите страна е Турция

През март Турция е била най-посещаваната от българи страна. Турция привлича много гости и през април и май, като една от причините е Фестивала на лалетата в Истанбул.

Половината гости у нас са от ЕС

С 10 на сто повече българи са посетили Германия през март в сравнение със същия месец на миналата година, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). Увеличили са се и пътуванията към съседните страни – Турция, Гърция, Румъния и Сърбия. В същото време с 12,7% по-малко сънародници са предпочели да посетят Руската федерация през март. Минимален спад има и на пътуванията до Полша и Северна Македония.

Като цяло с 3,5 на сто повече българи са пътували в чужбина през третия месец на годината в сравнения със същия на 2018 г., показват данните на НСИ. Увеличили са се всички видове пътувания – за почивка, командировка и посещение на приятели и роднини.

От общо 478 хил. души, стегнали куфари за дестинация зад граница, най-много са предпочели да посетят Турция – 129 хил. Сред другите предпочитани дестинации за българина през март са били Гърция, Сърбия, Румъния, Северна Македония, Германия, Франция, Австрия, Великобритания и Италия.

Най-много чужденци, които са посетили България през март, са дошли от ЕС – близо половината от всички гости. С над 50 на сто са се увеличили гостите от Великобритания. Ръст има и на посетителите от Унгария, Румъния и Гърция. Намаляват гостите от Германия, Холандия, Франция и Полша.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Платен червен драскач,не демокрацията, а комунистическият режим прогони българите,стопли най-после!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.