Работодатели: Партия „Възраждане“ няма място на протеста на бизнеса

Българската Асоциация на Заведенията (БАЗ) категорично се разграничава от политическите искания на партия „Възраждане“, изразени по време на протеста на малкия и среден бизнес пред Народното събрание. "Представители на тази или която и да било партия не са канени на протеста, не са участвали в организацията му и смятаме, че нямат място там", се казва в позиция на браншовата организация, разпространена до медиите.

"За пореден път заявяваме, че ние не сме ангажирани политически и нямаме политически искания! За нас е важно единствено да защитаваме правата на българския бизнес! Ние не търсим конфронтация, а решаване на възникналите проблеми и няма да позволим да бъдем употребени от каквито и да било политически интереси", посочват от БАЗ.

Бихме желали да заявим също, че след снощната среща при министъра на финансите Владислав Горанов и решението влизането в сила на Наредба Н-18 да бъде отложено с 6 месеца, като през този период се оформят работни групи за прецизирането й, Българската Асоциация на Заведенията оттегли готовността си за протест на днешния ден. Държим обаче да подчертаем, че всеки наш член може свободно да изразява мнението си, включително чрез протестни действия, каквито има и в момента, се казва още в позицията, подписана от председателя на БАЗ, Ричард Алибегов.

"Вярваме, че през следващите 6 месеца ще се работи усилено за изчистване на спорните текстове в Наредба Н-18, която да се превърне в работещ нормативен документ за регулиране на българския бизнес", се казва в заключение.

Коментари

Задължително поле