Радев остави Шипка на Петков

В навечерието на президентските избори 2021 г. Румен Радев беше отново на Шипка, а на критиките, че политизира националния празник, президентът отговори, че “духовната криза изисква моралният пример”.

Премиерът се очаква да произнесе слово за Освобождението

Почетният строй е от 18,30 часа

Президентът Румен Радев ще наруши традицията и няма да се изкачи на националния празник на България на връх Шипка. Вместо държавния глава, на Шипка ще е премиерът Кирил Петков, за да участва в тържественото честване на Трети март и отбелязването на 144 години от Освобождението на България и се очаква да има слово.

В последните години Румен Радев винаги бе на Шипка за националния празник. Дори в началото на пандемията от коронавирус през 2020 година Радев пренебрегна противоепидемичните мерки, а в град Шипка, където имаше благодарствен молебен в храма “Рождество Христово”, определи като манипулация отмяната на официалните чествания на Шипка.

От 11,00 часа президентът Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин в София. От 18,30 часа на площад “Народно събрание” Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. А от 18,40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България