Радинела Чушева - Наша гордост

Бивша гимнастичка, една от последните адреналинки и бакалавър по журналистика. Така най-често описват 23-годишната Радинела Чушева от София, новата носителка на престижната титла за красота “Мис България”. Въпреки че церемонията по коронясването й за най-красива премина традиционно, без шумни скандали и особени противоречия, истинският “екшън” настъпи, след като новината за нейното избиране беше разпространена из медиите и социалните мрежи.

Най-голямата критика за Ради, както я наричат нейните близки и колеги, е големината на нейните устни. “Модни критици” в интернет грозно обиждаха младата красавица и я пратиха на конкурс за “Мис Плеймейт”, тъй като си сложила хиалуронова киселина в устните, за да ги направи по-големи. Други пък останаха “разочаровани” от цялостната й визия, твърдейки че “момичетата от квартала” са по-хубави от най-красивата българка за 2019 година. “Хейтът” към Чушева се разрази и сред някои сайтове, които привличаха читателите си със заглавия от типа “УЖАСЯВАЩА снимка на новата Мис България”.

“Не се свързвам с всичките думи, които се изписаха за мен. Аз не виждам нищо лошо в моето лице. За съжаление, хората не ме познават и пишат каквото им хрумне. Старая се да не реагирам на негативните коментари. Направих си статистика, според която в последните около 10 години хората постоянно намират недостатък на новоизбраната “Мис България” - устните са й твърде големи, носът й не е хубав, много е ниска, много е висока, твърде стара и т. н. Не знам коя дама трябва да спечели, за да бъде одобрена от масата”, разказа пред “Труд” Радинела Чушева.

На въпрос какви корекции има по себе си, новата най-красива в страната отговори: “Имам хиалуронова киселина в устните, която се разгражда за 6 месеца. Вече са минали 4 и след още два, аз няма да имам абсолютно нищо добавено в устните, които естествено са много големи. Другата корекция по мен е силиконов бюст, но тя е толкова малка, че е почти незабележима. Всеки може да се увери в това, като види снимките ми в социалните мрежи по бански”.

Красавицата обясни, че си е направила естетически подобрения заради новата мода, която ни залива в социалните мрежи. “Виждаме постоянно красиви млади момичета. Казваме си, че покрай тях искаме да пробваме различни неща, но не се замисляме, че има разлика между това да си сложиш червило и да си направиш корекция, което е доста по-сериозно. Може би в тази мода на естетически подобрения се увлякох и аз”, каза “Мис България 2019”.

Ако сега трябва да избира дали да си прави корекции, няма да го направи. “Определено съжалявам, това ми беше за урок. Въпреки цялата критика, аз съм пробвала и съм се научила. Човек ако не опита, как ще разбере дали нещо е подходящо за него или не. В регламента на конкурса не е забранено да имаш корекции, татуси и т. н. Не сме нарушили правилата”, сподели 23-годишната софиянка.

Покрай всичките негативни коментари тя сподели, че предишни носителки на титлата са се свързали с нея, дали са й кураж и са й казали да носи короната с гордо вдигната глава. Тя кандидатства за “Мис България” за втори път. Първият път е било на 17 г., но не е била одобрена. Освен на този конкурс се е явявала и на “Мис България Вселена”, където станала втора подгласничка.

“От много малка се занимавам с моделство. Моите родители ме записаха в детска модна агенция и съм правила ревюта на детски дрешки. След това обаче прекъснах тези ангажименти, тъй като станах адреналинка. Там се явих на кастинг, когато бях в 12. клас. Дори щях да се отказвам по време на репетициите, тъй като ми беше много трудно да съчетавам двете неща. Хореографката обаче ме убеди да не го правя. Работата в “Господари на ефира” беше ново и интересно начинание за мен. Бях адреналинка 3 години и половина, след това предаването беше свалено от ефир”, каза още Радинела Чушева.

Красавицата е учила в Румънския лицей в столицата. Тази година е завършила бакалавър “Журналистика” в УНСС. Не успяла да присъства на дипломирането, тъй като съвпадало с деня на конкурса. Записала е да учи магистратура - специалност “Маркетинг”. “Много обичам да пиша и се интересувам от разнообразни теми, с изключение на политиката, което изобщо не ми харесва и нямам интерес да се занимавам с това. Искам да бъда журналист, но да работя по теми, свързани с хайлайф, природа, красота, здраве и т. н.”, сподели хубавицата.

Поддържа фигурата си със спорт и много движение. Не спазва режими и специални диети. “Не съветвам и младите момичета да подлагат организма си на лишения. Храня се здравословно и умерено. Тренирала съм гимнастика от 6-годишна. Това ме научи да спазвам дисциплина и ми помогна да се грижа за фигурата си. Имаше и минуси, като контузии и травми. Отказах се от гимнастиката заради няколко тежки контузии. Освен това, когато трябваше да влизам в гимназия, трябваше да избирам между спортно училище и езикова гимназия, и моите родители настояваха за второто”, обясни Ради.

В момента новата мис не мисли за връзки. Иска да отшуми негативната вълна и “името й да излезе от калта”. Надявам се на малко “тишина” около мен. Това ми е приоритетът, мъжете не са на дневен ред”, допълни тя.

 

Отказва се от големите устни

Радинела Чушева е категорична, че когато се абсорбира хиалуроновата в устните й, тя ще спре с интервенциите, за да си върне предишния вид. До конкурса “Мис Планет” догодина, на който ще представя България, със сигурност ще бъде с естествена визия, защото е осъзнала, че изборът й не се харесва. “Искам за тогава да акцентирам върху естественото, за да видим дали тогава ще бъдат удовлетворени хората”, допълни Чушева.

 

За нея

Ще си върне естествената визия

Познавам Ради от преди 5-6 години, когато беше напълно естествена. Зная, че след работа с нея, може да се постигнат много добри резултати. Факт е, че тя е прибегнела към естетически интервенции, за което към момента считам, че е огромен проблем за всички млади момичета. Ние сме обсъждали с нея, че трябва да си върне старата визия, защото тя наистина е красива. В момента се коментират най-много нейните устни. Да, факт е, че те са прекалено големи. Не е ефектът, който е търсила. Нейният “проблем” е абсолютно поправим и тя притежава всички данни да носи титлата “Мис България”. За конкурса “Мис Планет” догодина ще си е върнала естествената форма.

Ирина Папазова, организатор на конкурса “Мис България”

 

Много е мила и добра

Защо всички я хейтят? Аз я познавам лично и знам, че като човек е много мила и добра. Какво толкова й има? Все хейт, все някой да плюят, все някой да критикуват. Постоянно нещо ви е криво, без да знаете нито подробности, нито да познавате хората, нито сте свидетели на това, което става. Ходете и си гледате собствения живот. С тези мисли и отпадъци в главата нямате време да мислете за успех и развитието си.

Марешка Бардем, плеймейт и участник в “Игри на волята”

 

Не слагайте хората в рамки

Тази седмица тема номер 1 е конкурсът “Мис България” и победителката в него. Всеки втори се прави на моден критик. Казват, че трябвало на “Плеймейт” да се яви, защото имала подобрения. Аз пък спечелих “Плеймейт” без нито една корекция. Не слагайте хората в рамки! Не познавам девойката, не съм й адвокат, но какво толкова има да се коментира вече направен избор.

Красота е субективно понятие и това, че плюете по някого хич не ви прави по-хубави от него!

Златка Димитрова, Мис Плеймейт

Коментари

Задължително поле