Радостин Василев не направи опит да отговори на думите на Лечева

Нереални пари за ненужен софтуер са се опитали да  дадат близките на Радостин Василев, които той беше назначил начело на държавни структури. Това стана ясно от думите на служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева, която хвърли допълнителна светлина върху договора за нов софтуер за Националната спортна база от времето на Василев.

Лечева взе участие в блиц контрола в ресорната парламентарна комисия и отговори на мой въпрос за скандално скъпия софтуер за 1,5 млн. лв.

Това е един от договорите, за които Весела Лечева съобщи, че са предадени  за разследване на полицията.

„Този договор придоби печална слава и обществена значимост по две причини. Първо не беше ясно обоснован и аргументиран за неговата целесъобразност за Национална спортна база. Другата причина е заради завишените цени, на които е бил остойностен този софтуерен продукт. Смея да твърдя, че цената е многократно завишена заради сравнения на подобни продукти на същата фирма“, категорична беше тя.

Лечева подчерта още, че превод от 1 млн. лв. е бил направен въпреки нейна изрична забрана да се превеждат пари без нейния подпис. В предишни свои изявления тя е разказвала още, че прехвърлянето на парите е ставало с преводи писани на ръка, а не през Системата за електронни бюджетни разплащания (СЕБРА), която е задължителна при преводи на средства от страна на държавните структури.

Радостин Василев, който също е член на комисията, не направи опит да отговори на думите на Лечева. Вместо това отклони темата с въпрос защо „Ресторант 101“ на комплекс „Дианабад“ продължава да функционира, като той лично им е прекратил договора.

https://www.facebook.com/krassen.kralev/posts/pfbid02bCQyfu4G62ntPh2jZmYRYeQkyGaquTRyHoSRhcj4jsPU6RjZzKXVkfPLfzndE3cgl
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари