Разбитата престъпна група за телефонни измами в Левски съществувала от 2018 г.

Снимка: Архив

Членовете на организираната престъпна група на "ало" измамници, разбита при мащабна спецакция в Левски , успели да спестят и да съберат от "дейността си" значителни доходи, да купят 8 луксозни автомобила и да построят много големи къщи. Toва стана ясно на брифинг на говорителя на спецпрокуратурата Сийка Милева.

„Групата е действала от началото на 2018 г. Жертвите са предимно възрастни хора или лица, които току-що са навършили пълнолетие. Един от участниците в групата е създал профил във „Фейсбук” под името Васко Богатия. Ежедневните разходи на всеки един от задържаните надвишават минималната пенсия в България", добави още Милева.

Досъдебното производство е образувано през май 2019 г. срещу организирана престъпна група, състояща се от осем души и създадена с цел извършване на телефонни измами и користна цел. Престъпната група действала под предлог полицейска операция.

Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" за всички участници в престъпната група. Всички членове на престъпната група са криминално проявени, осъждани са и имат висящи наказателни производства - кражби, грабежи и управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление.

Коментари

Задължително поле