Разкриха нелегална мандра в пазарджишко село

Полицаите конфискуваха 420 кг краве и козе сирене

Нелегална мандра в село Дюлево (Община Стрелча) разкриха служители на Областна дирекция на МВР-Пазарджик, които конфискуваха 420 кг сирене (350 кг краве и 70 кг козе), няколко десетки литра прясно краве мляко, мая, амбалаж за подготовка и съхранение на стоката и етикети. Акцията е проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" съвместно инспектори от Областната дирекция "Безопасност на храните" в частен имот на жител на село Дюлево.

На приземния етаж, оборудван като автоработилница, са открити вани за събиране на мляко с общ обем 1600 литра, сиренарна вана и пастьоризатор. В съседна къща пък било обособено помещение с хладилна камера, където сиренето да зрее. Цехът функционирал изцяло незаконно, без разрешителни и в разрез с всички санитарно-хигиенни норми.

Редом с ваните за мляко и сирене били съхранявали двигатели, инструменти за ремонт на автомобили, горива и смазочни материали. На цялата стока е наложена възбрана от санитарните инспектори, а помещенията са запечатани. Предстои всички млечни произведения да бъдат транспортирани за унищожаване в екарисаж.

Коментари

Задължително поле