Разкриха подпалвач, изгорил живи 95 кози

Снимка: Архив

Апашът запалил и своя кошара, за да прикрие следите си

Полицията в Лом разкри апаш, подпалил две стопански постройки в крайдунавското село Станево. При пожарите изгоряха живи 95 кози, две кошари, тонове сено, зърно и техника, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Огненият ад, който погълна цяло стадо животни, се разрази в селото на 17 км от Лом на 29 септември вечерта. Пламъците обхванали сграда с навес собственост на 33-годишния фермер Светослав Ц. и в огъня загинали 95 кози.

„Картината беше ужасяваща. Животните горяха и пищяха сърцераздирателно. Но пожарът беше огромен и никой не можеше да припари”, разказаха тогава очевидци. Бедствието унищожило и 1500 бали сено и люцерна и постройката. Няколко дни по-късно в Станево пламна и друга кошара – собственост на Пламен Б., в която изгоряха 150 кг царевица, 150 кг жито, две фуражомелки, пералня и циркуляр.

Започналите разследване криминалисти за около месец стигнали до подпалвача - Пламен Б. на 66 години от Лом, който живее в Станево. Според запознати мъжът запалил кошарата с козите за отмъщение, тъй като преди време имал връзка с жена от фермерското семейство, която тя прекратила. За да прикрие следите си обаче, след това подпалил и собствената си постройка. Полицията продължава да работи по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право