Разкриха четири незаконни цигарени фабрики в страната

Работниците били извозвани с коли с тъмни стъкла, 15 дни оставали във фабриката, без право на връзка със семействата си

Полицията в Пловдив и прокуратурата разбиха 4 фабрики за производство за нелегални цигари в страната. Фабриките са в Тутракан, Горна Оряховица и две в Дупница, научи "Труд".

Арестувани са 23-ма души, които са реализирали огромни печалби от незаконна дейност. Иззети са 42 тона тютюн на стойност 7 млн. лв. и 200 000 кутии цигари от различни марки.

Фабриките са разполагали с най-съвременни машини за производство на цигари. Инвестицията в един подобен завод е около 3-4 млн. лв. Те били със затъмнени стъкла, за да не се вижда какво е производството вътре.

Заводите били снабдявани с тютюн от модерно оборудвана база в пазарджишкото село Калугерово, а също и с материали от печатница във Варна.

В четирите фабрики са работили хора от бивши тютюневи предприятия. Те са били извозвани с бусове със затъмнени стъкла. Работили по две седмици на месец срещу 1500 лв.

Полицията в Пловдив е разкрила фабриките, след като е започнала да наблюдава двама безработни пловдивчани, които демонстрирали охолен начин на живот.

На задържаните са повдигнати обвинения за продажба и съхранение на акцизни стоки без бандерол. Заради пропуски в закона не могат да им повдигнат обвинения за изграждането на заводите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България