Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Депутатските заплати скараха партиите (обзор) Гуша за гуша и обиди на „Популист!”

Кирил Ананиев издаде заповед за забрана за влизане на чужденци в България

Отсрочват заеми на граждани до 6 месеца

Нови 636 жертви на коронавируса в Италия, но намалява броят на заразените

Министър Владислав Горанов: И работещите фирми ще ползват мярката 60/40 (обзор)

Ипотеките у нас двойно по-скъпи от еврозоната

Законно ли е да ни намалят заплатата без наше съгласие?

Райфайзенбанк дарява 190 хил. лв. Кампанията “Избери, за да помогнеш” в борбата с коронавируса

Разпуснаха евродепутатите по-рано тази седмица

Ръководството на Европейския парламент е решило днес да съкрати сесията на евродепутатите с два дни. Това съобщи говорител на институцията минути преди началото на сесията. Той оправда решението с усилията да се пресече разпространението на заболяването Ковид-19, предаде БТА.

Говорителят потвърди, че евродепутатите са били посъветвани да стоят поне на метър разстояние един от друг. Той уточни, че ЕП ще заседава само тази вечер и утре, вместо сесията да продължи до четвъртък включително. Предвижда се евродепутатите да обсъдят въпроса с разпространението на Ковид-19, бюджета на ЕС до 2027 г., както и обстановката по гръцко-турската граница, но от дневния ред отпада гласуването на резолюции.

По думите на говорителя засега няма еднозначно решение какво ще се случи със сесията, насрочена предварително за края на март и началото на април в Страсбург. Той добави в отговор на въпрос, че правилникът на ЕП не предвижда възможност евродепутатите да гласуват от разстояние, а не в заседателна зала на институцията.

Говорителят отбеляза, че ЕП се стреми да намери равновесие между задължението си да работи и общите усилия за противодействие на Ковид-19. Миналата седмица ЕП реши да заседава в Брюксел, вместо в Страсбург, за да ограничи опасността евродепутатите и служителите на институцията да се разболеят. Промяна на мястото на седмичната сесия на ЕП се налага за пръв път от 2008 г., уточни говорителят.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.