На 21 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 21.11.2019

Доналд Туск е новият председател на ЕНП

Американският държавен секретар Майк Помпео е похвалил България за сделката за F-16

Бойко Борисов е благодарил на Манфред Вебер за призива му да се свали мониторинга върху България

Москва върнала на Украйна повредени кораби

Борисов: С Ангела Меркел вярваме, че ЕНП трябва да запази лидерските си позиции в ЕС

Премиерът Борисов е поканил Себастиан Курц в България

Свалките пречат на успеха в тениса

5 години плащаме за отнето предимство Цената на „Гражданска” ще нарасне с 240% за няколко бири

БАБХ изтегли от пазара пушена скумрия и домашен свински суджук заради листерия

Дервиши се завихрят в НДК „Сема” - ритуал и спектакъл в едно

Под земята печатат нови паспорти До края на годината се разбира кой ще прави картите с чип

Признаване на разходи за служебен автомобил

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 ноември 2019

Разследват разстрел на агресивно теле пред очите на 3-годишно дете

Прокуратурата в Горна Оряховица разследва разстрел на агресивно теле с ловна пушка пред очите на 3-годишно дете в село Правда. Извършителят на „екзекуцията” на животното  бил съсед и гледал животни. Едно от добичетата в стопанството му обаче било много агресивно и мъжът решил да го гръмне в двора си със законната си ловна пушка без обаче да има право да ползва не по предназначение.
През това време бащата на момченцето го бил извел пред дома си,а вратите на съседния двор били отворени. Чул се изстрел и мучене, а детето видяло кървавата гледка и започнало да плаче. Бащата решил,че това е недопустимо и подал сигнал на тел. 112.Полицията прибрала ловната пушка на животновъда и срещу него било образувано досъдебно производство.
При разпитите фермерът се оправдал, че не разбира защо го разследват след като не е навредил на никого и гръмнал със законната си пушка пощръклялото си теле и то в собствения си двор. Бащата съсед пък обяснил, че това не е редно,защото 3-годишното дете е стресирано, а има и бебе. Освен това съседът често си пускал кучетата свободно ,а при клане на добитък изхвърлял карантиите в реката.
Стрелецът вероятно няма да бъде даден на съд ,защото до 1997 г. в нормативите е било написано, че ловно оръжие не може да се ползва в населено място.Сега това го нямало в правилниците на ловджиите,но пък на изпит те се учели ,че не могат да ползват оръжието си в населено място.

„Според Закона за ветеринарномедицинската дейност обаче недопустимо е домашно животно са се застрелва, а трябва да се евтанизира от ветеринар и то след съответните разрешителни.Само за това нарушение стрелецът може да получи до 2500 лв .глоба и друга глоба за ползване на пушката не по предназначение.За това обаче съответните институции трябва да му издадат наказателно постановление,но преди това прокуратурата да ги уведоми”, коментират юристи.е

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.