Разследват случая с 11-годишното момиче, починало след удар в корема в столично училище

Ст. комисар Младен Маринов

11-годишното момиче, което почина вчера след инцидент в столичното 52-ро училище, е било ударено в корема от свой връстник по време на игра. Това е изяснило до момента полицейското разследване, каза директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, предаде БНР.

"11-годишно момче нанася удар на 11-годишно момиче в областта на корема, вследствие на което по-късно на момичето му прилошава, вика се „Бърза помощ“ правят се опити за оказване на първа медицинска помощ – не са успешни и детето е откарано в „Пирогов“. Незабавно са предприети действия за реанимиране на детето, но след  около час и половина почива в „Пирогов“. Има образувано следствено дело, продължават процесуално-следствени действия. Първо трябва, след извършване на аутопсията, да се установи причината за смъртта и вече оттам да се изясни фактическата обстановка към момента."

Началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева каза, че е разбрала за инцидента от директора на 52-ро училище, предаде БНР.

"Момиченце от 4-ти клас е получило последователни три припадъка в коридора на училището, ударило си е главата… Майката е била съвсем близко до училището, тя е чакала детето си – говорим за време, в което приключва целодневната организация на децата", коментира Кастрева.

Директорът на 52-ро основно училище "Цанко Церковски" Данко Калапиш обясни, че и децата, и учителите са в шок от станалото:

"В понеделник влиза мобилна група от кризисни психолози, които да подпомогнат децата и не само децата от класа, изобщо децата от цялото училище, защото ние сме една малка общност в едно квартално училище. Опитвам се с деца и родители към момента да не комуникирам, но нещата са тежки. Стресирани, са. Получих много писания от деца в личния ми профил... Стресирани са и няма как да не са".

Коментари

Задължително поле