Разтурени цигански кушии доведоха до сблъсък с полицията край Казанлък

Полицай е пострадал леко при провеждане на полицейска проверка на каруца с 4 лица. Инцидентът е станал в следобедните часове на пътя между казанлъшките села Овощник и Черганово. Хората в каруцата са започнали да се държат агресивно с полицаите и се опитали да осуетят проверката. Един от тях е оказал съпротива и се е наложило полицаите да стрелят предупредително, за да се справят със ситуацията. Задържан е един от буйстващите, а друг човек се издирва, съобщават от Областна дирекция на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е предхождан от две полицейски акции, проведени днес, за спиране на нерегламентирано състезание с каруци край Казанлък . Три полицейски екипа са били пратени около 11 часа по сигнал, че цигани организират кушии с каруци. Полицаите са установили на мястото струпване на около 100 души с каруци и животни. Събирането им е затруднило движението по шосето. След полицейско разпореждане те са напускали мястото. Час по-късно обаче полицаите се наложило да реагират на подобен сигнал – този път сборният пункт за хора и каруци е бил на пътя между селата Черганово и Овощник. Полицейските екипи заварили там около 40 души с няколко каруци. След полицейската намеса те отново се разпръснали, а на място е останал полицейски екип.

След инцидента обстановката е спокойна. В Районното управление на полицията в Казанлък е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

Коментари

Задължително поле