Рапърът Кристо: Търсим около 100 кръводарители за майка ми (ВИДЕО)

Рапърът Кристо търси спешно кръводарители за майка си, която е с тежко заболяване след прекаран COVID-19. Това съобщи той във видео, което сподели в профила си във фейсбук.

Ето какво написа още Кристо: 

„Търсим доброволни кръводарители (около 100 души) за майка ми Мариана Спасова Балабанова, която се нуждае от спешно кръвопреливане в Медицински институт на МВР, София. Чрез своята логопедична дейност тя е помогнала на над 5000 човека в България и по света да преодолеят заекването си.“ 

Във видеото той обяснява още, че се извършва процедурата плазмафереза за лечение на кръвно заболяване в следствие на тежко прекаран COVID-19 и грип тип А.

„За целта се нуждаем от плазмата, получена от 100 дарителя с кръвна група главно А и АВ, и А(-), но се приемат и кръводарители от всяка друга група“, казва още изпълнителят.

В своя пост Кристо уточни, че дори човек да не знае своята кръвна група, пак може да помогне като дари кръв. Ако желае да го направи, може да посети Национален център по трансфузионна хематология в София, намиращ се ул. „Бр. Миладинови“ 112. Центърът работи от понеделник до петък - от 8:00 до 18:30 часа, както и през почивните дни - от 9:00 до 15:30 ч.

Информация кръводаряване:

Име: Мариана Спасова Балабанова 

Болница: Медицински институт на МВР, София

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България